BEYOND HEALTHCARE

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
PRIME INSURANCE

SANDY, UTAH

SHORELINE RIDGE SOLAR PAVILION: The centrally located Shoreline Student Solar Pavilion (SSSP) was designed with thoughtful and interactive civic action for the purpose of student gathering, studying, and socializing.

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

SHORELINE RIDGE SOLAR PAVILION: The primary purpose of the Solar Powered Pavilion is to function as a student and community gathering area of the eastern and northern edge of the University of Utah's Shoreline Student Housing Complex. The SSSP is composed of eight tables topped with 4 translucent Photovoltaic panels forming each tables canopy. The elliptical table layout serves to unite the users with a kitchen tower consisting of gas grills for communal cooking. At the far southern end of the plaza is the custom fire-pit surrounded by stone monoliths for nighttime gatherings. Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com

UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

SHORELINE RIDGE SOLAR PAVILION: Conceptual design
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

SHORELINE RIDGE SOLAR PAVILION: Exposed steel fire-pit surrounded by stone monoliths that serves as a nighttime gathering area.

Photo by Jim Fairchild, Fairchild-Creative.com
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 209: Through a culture of respect and shared experiences for students majoring in microbiology, state-of-the-art space layouts and equipment transform this first class laboratory experience for needed interaction and simulation.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 209: This environment lends a strong visual presence with its updated isolated area for DNA work, small darkroom for microscopes and combined meeting area/computer lab.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 209: The design also provides common areas for circulation to and from adjoining labs.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 212 LAB: As part of the Biology Building 2nd Floor Masterplan, TSA was commissioned to design the first phase for Dr. Nitin Phadnis. This lab is custom designed for research specific to Drosophila. In a very collaborative effort we involved Dr. Phadnis in every detail of the layout and space requirements. One unique detail is the "Fly Table" that may be the only one of its kind in the world.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 212 LAB: The Fly Table is designed with a cantilevered support system to allow for total flexibility of use as 8 technicians work precisely at one time - without interference.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY 212 LAB: Conceptual Design
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

IVOR THOMAS REACTOR AISI LAB: The site had limited access and staging area with extensive infrastructure adjustments including flammable gas lines and storage enclosure. As part of a team lead by Micron Engineering, TSA coordinated the requirements of multiple stakeholders which included Campus Construction, Berry Metals, Inc. (manufacturer), U of U Dept. of Geology, AISI and University Building officials. TSA is honored to assist the University maintain its leadership in academic research. This very complex technical project accommodates a system to produce iron thru a flash forming reduction technique using less energy and far less CO2.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH

BIOLOGY LAB 402 was designed and built with the researcher in mind. Award winning professor Nalini Nadkarni wanted a lab space where she could educate her students in the rigors of science while preparing them for field work. Professor Nadkarni had TSA design hanging tree canopy chair supports, that would acclimatize her students to working in the rainforest canopy.
UNIVERSITY OF UTAH

SALT LAKE CITY, UTAH